Mások ezeket rendelték


Erdődi Bio Savanyúkáposzta 720ml
Biodinamikus termesztési móddal előállított termék. Bio minősített termék . Összetevők: hadházi tájfajta káposzta, parajdi só


Sonett Mosogatógép tabletta 25x20 g
Feloldja az ételmaradékot, emulgeálja és oldja a zsírokat. Az oxigénes fehérítő (nátrium per karbonát) segít eltávolítani a lerakódott tea- és kávéfoltokat a csészékről és poharakról. A hatóanyagok a többi SONETT termékhez hasonlóan 100%-ig biológiailag lebomlanak. Alkalmazás: Minden háztartási mosogatógéphez használható, csak mosogatógépben mosható eszközökhöz alkalmazzuk. Ne alkalmazzuk ezüst, ólomkristály üveg, vagy kézzel festet porcelán tisztításához. Az ioncserélő (vízlágyító) beállításához használja a mosogatógép használati utasítását. Fontos: A mosogatógép vízlágyító berendezését egy fokkal magasabbra kell beállítani a valós vízkeménységnél. Adagolás: Normál fokozatú szennyeződésekhez: 1 tabletta / mosogatóciklus Erős fokozatú szennyeződésekhez: 2 tabletta / mosogatóciklus. Fontos tudnivalók a kiváló eredményért: Állítsa be a mosogatógépbe beépített vízlágyítót 1 fokozattal keményebb vízhez, mint a valós víz keménység. Pl. ha II. fokozatú a vízkeménység (8,4 - 14 nk°) akkor állítsa III. fokozatra a mosogatót (>14 nk°). Ehhez a mosogatógép használati utasításában lehet több információhoz jutni. Ne felejtse a Regeneráló sót és Mosogatógép öblítőt mindig újra tölteni. Az összetevők eredete és tulajdonságai: A Mosogatógép tabletta főbb aktív összetevői a nátrium-karbonát, szilikát és szulfátolt ricinusolaj. A szilikát homok és nátrium-karbonát egyesülésének az eredménye, lúgosságának köszönhetően képes arra, hogy a tányérokon lévő zsírlerakódásokat elszappanosítsa, ezáltal pedig a szennyeződéseket vízben oldhatóvá teszi. Emellett, a szilikátok a tányérra lerakódott étel maradványokat felduzzasztják, fellazítják, így a szennyeződés könnyen eltávolíthatóvá válik. A nátrium-karbonát a só és mész reakciójának eredménye, amely eloszlatja a zsírt apró zsír cseppek formájában, így támogatja a szilikátok zsíroldási tulajdonságát. A ricinusolaj és kénsav közvetlen reakciójából származó szulfátolt ricinusolaj csökkenti a felületi feszültséget i, így a víz hatékonyabban tudja feloldani a szennyeződéseket. A tabletták mindezeken felül tartalmaznak oxigénes fehérítőt (nátrium-perkarbonátot), amely a mosogatás közben kibocsátott oxigén segítségével távolítja el a csészékre, poharakra lerakódott tea- és kávéfoltokat. A nátrium-perkarbonát molekuláris komplex, ami a hidrogén-peroxidot elnyelő nátrium-karbonátból származik. A tabletta a vízkő lerakódás megelőzése érdekében fermentált cukor tartalmú melaszból származó citromsavat is tartalmaz, ami megköti a vízben oldott vízkeménységet okozó ionokat. Ez nagyon fontos, mert köztudott hogy a mosogatógépen nem lágyítják kellően a vizet annak ellenére, hogy beépített ioncserélővel rendelkeznek (vízlágyító). A citromsav hatékonyabbá teszi az iminosavnak és a poli-aszparagisav a vízkő-megkötő képességét. A poli-aszparaginsav egy fehérje, amely megtalálható a természetben pl. kagylókban és csigaházban ahol a héjréteg növekedését szabályozza. A felhasznált poli-aszparaginsav ebben az esetben nem természetes úton lett előállítva, hanem egy zárt körforgású gyári folyamat által jött létre – így nem eredményez semmiféle hulladékot. Ugyanez vonatkozik az iminosavra is. A poli-aszparaginsav és iminosav és ezeknek a sóik teljes mértekben biológiailag lebomlanak. Különleges tulajdonságok: A Sonett Mosogatógép tabletta összetevői és ásványi tartalma teljes mértékben biológiailag lebomlanak. Nem tartalmaz enzimeket, agresszív klóros fehérítőket, foszfátokat vagy illatosítókat. Összetevők: Citromsav: >30 Nátrium karbonát: 15-30 % Nátrium-perkarbonát: 5-15% Szilikátok: 5-15% Nátrium-bikarbonát: 5-15% Poliaszparaginsav nátrium só: 1-5 % Ricinusolaj-szulfát: 1-5% Cukor felületaktív anyag :1-5% Repceolaj, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból :1-5% Minősítések: Vegan / Stop climate change / CSE label / Eco Garantie

Erdődi Bio Búza Kenyérliszt Félfehér Kövesmalmi
A kövesmalmi őrlésről: A kővel való őrlés egy kicsit visszatért a múlthoz. Ez az a mód, amellyel a lisztet hagyományosan őrölték, még az ipari forradalom előtt. Két nagy kőből áll, amelyek szinte szeletelve haladva addig őrlik a búzát, amíg az lisztté nem válik. Mivel ebben az őrlési folyamatban a búza kevéssé melegedik, mert a hőt inkább a kő veszi fel, így a hő nem károsítja a búza finom egészséges zsírjait. Ezáltal egy finom szerkezezű, tiszta textúrájú liszt áll elő. Ezután enyhén szitálják, hogy megszabaduljanak a korpa egy részétől, és fehér lisztet kapjanak. A kővel őrölt liszt különösen alkalmas a lassú erjedésre, több tápanyagot tartalmaz, mivel több korpát tart meg, ezért sokkal ízletesebb kenyeret eredményez a vele való kenyérsütés. A kővel őrölt liszt textúrája egy sűrűbb kenyeret eredménye a pékek szívesen ragaszkodik ahhoz, hogy az íz (és tápanyag), amely a kőmalmi lisztből származik megmaradjon. Ezzel ellentétben manapság a liszt döntő többségét hengeres malmokban készítik. Ez egy gyorsabb technika, amely következetesebb, finomabb textúrát ad a lisztnek. A búza áthalad két nagy acélhenger közepén, és áthaladva összetörik, eltávolítva és elválasztva a külső korpaszakaszt, amikor áthalad. Lényegében fehér liszt marad, aztán a korpák egy részét tovább feldolgozzák és aprítják, majd visszaadagolják a fehérbe, hogy teljes kiőrlésű lisztet állítsanak elő.