Mások ezeket rendelték
Jakob Streit: Három lovagtörténet
Bruno Bischofberger rajzaival Streit különös lovagtörténetei a korai középkorba vezetik az olvasót. A „Szegény Henrik”, a „Jó Gerhard” és a „Szép Magelone” hősei kalandokon, súlyos próbatételeken, küzdelmeken keresztül vívják ki boldogságukat – bizalmuk, kitartásuk, hűségük, megingathatatlan akaratuk jutalmául. A rendkívül finom, érzékeny – mégis a Jakob Streittől megszokott szinte szigorúan egyszerű – ábrázolás nagyszerű embereket állít elénk, melyek fontos olvasmányai lehetnek a negyedik osztályos gyerekeknek.


Kávássy - Bio Almalekvár -720 g
Biodinamikus almából készült bio almalekvár. Összetevők: 100% bio alma Tartósítószert nem tartalmaz Termelő: Kávássy László - Jánkmajtis kiszerelés: 720 g A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton. A biodinamikus gazdálkodási módszerről tudományosan kimutatták, hogy a legalkalmasabb a talaj termékenységének megőrzésére. Ez az alapja a magas értékű élelmiszer-előállítás lehetőségének. A megbízható Demeter védjeggyel a fogyasztók a legkövetkezetesebb ökológiai termelést a kapják. A biodinamikus gazda a gazdaságra mint önálló organizmusra tekint és azt az adott hely sajátos szükségletei szerint alakítja. A talaj-típusok, a talajélet, a növényi- és állati világ mind közvetlen módon kapcsolódik egymáshoz. Az ember a kozmikus- és földi kölcsönhatások mellett alakítja ezeket tevékenységével. A biodinamikus gazdálkodás jellegzetessége a speciális preparátumok használata. Ezek a preparátumok a gazdaságban az élet-folyamatokat kifejezetten támogatják, a növények jobb minőségben érnek be, és ez által ember és állat is a legmagasabb minőségu” táplálékot kaphatja. Olyan gyógynövények, mint a cickafark, gyermekláncfű, kamilla, csalán, tölgyfa-kéreg és a macskagyökér – amelyeket meghatározott módon dolgoznak fel – biztosítják, hogy az állati trágyából értékes komposzt képződjék. Utóbbiak használata, együtt a tehén-trágyából és kvarclisztből készült permetező preparátumokkal, bizonyíthatóan jelentősen növeli a talaj-termékenységet. Ez különösen a klímaváltozásra való tekintettel fontos, mert a humuszban nagy mennyiségű széndioxid kötődik meg, és ez a folyamat az üvegház-hatást ellensúlyozza. A biodinamikus preparátumokat általában a saját gazdaságban állítják elő, és finom adagolásban használják, mert hatásuk nem a felhasznált mennyiségen múlik, hanem inkább éterikus információjuk függvényében – a klasszikus homeopátia elvéhez hasonlóan. A növényeket érzékenyebbé teszik a kozmikus ritmusok iránt és így a csillagok hatása alatt fokozzák a növény-talaj kölcsönhatást. A növényi növekedést kiegyensúlyozottabbá teszik és elősegítik az érési folyamatokat. A gazdaság minden területén évi egyszer legalább használandó a biodinamikus humuszpreparátum és a kvarclisztpreparátum, a növények növekedési stádiumának megfelelően. Minden organikus tápanyagot – mint például a trágyát és a komposztot – biodinamikus komposztoltó-preparátumokkal kezelnek. Minden művelt területre preparátummal oltott gazdasági trágya, vagy – helyettesítésként – a komposztoltó preparátumokkal előállított trágyakovász szórandó ki. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. vállalja Partnerei biodinamikus előírások szerinti gazdálkodásának ellenőrzését is a Demeter Internationallal kötött megállapodás alapján.
Paul Emberson: A táplálék halála és az emberiség feltámadása
Rudolf Steiner hatalmas impulzust adott Koberwitzben, mezőgazdasági kurzusa keretében. Ezen a kurzuson forradalmi módszereket vázolt fel a föld gyógyítására, egy megújuló mezőgazdasági technika kifejlesztésére, új gabonafélék és zöldségek termesztésére, amelyeket vadon termő változatokból fejlesztenének ki. A mezőgazdasági kurzus szándéka nem az volt, hogy megkíséreljék megújítani a rendelkezésre álló gabonaféléket és zöldségeket. Ezek a növények már nem voltak megfelelőek a növény növekedését, termőképességét biztosító kozmikus erők számára, nem tudtak megújulni. Rudolf Steiner szándéka az volt, hogy új vadon termő változatokat fejlesszenek ki, új és más tulajdonságokkal. Korunkban ennek kellene a táplálkozás alapjának lennie. Biztos, hogy minden komoly, a táplálkozásról szóló szellemtudományi tanulmánynak ebből az életfontosságú valóságból kell kiindulnia. Az is biztos, hogy az összes mezőgazdaságra és a táplálkozásra irányuló antropozófiai munka fő hajtóereje kell legyen az új kultúrnövény változatok kifejlesztése, valamint az átalakítás olyanféle irányítása, hogy ezen növények a mai Fény-korszakhoz szükséges erőket biztosítsák. A jövőben meg kell tanulnunk, hogyan kell egy valóban kiegyensúlyozott, egészséges táplálékot előteremteni. Koberwitz-ben Rudolf Steiner a vezető gazdálkodókkal félrevonulva külön útmutatást adott számukra arra vonatkozóan, hogyan fejlesszék ki a kultúrnövény-változatokat, és hogyan élesszék újra a földet. Ezeket az utalásokat – úgy tűnik – ők teljesen figyelmen kívül hagyták, kivéve néhány gazdálkodót az első évekből. Ők ma nem tartoznak a biodinamikus gazdálkodás főáramlatához. Pedig Rudolf Steiner világossá tette, hogy ez az irány egy sikeres biodinamikus módszer elengedhetetlen feltétele. Ebben a vonatkozásban nem tett lakatot a szájára. Kezdettől fogva azt mondotta az összegyűlt gazdáknak, vagy megtanulnak dolgozni az új módszerekkel, vagy tudomásul kell venniük, hogy a természet és az emberiség is elpusztul. Nincs más választás, mondta Rudolf Steiner. Attól, hogy ezzel a valósággal szívesen nézünk-e szembe vagy sem, még fennmarad az a kemény tény, hogy a természet és az ember is degenerálódik. Ezen könyvben leírt kutatások megkísérelnek fényt deríteni arra, miért merültek feledésbe Rudolf Steiner legfontosabb utalásai, milyen következményekkel járt ez a feledés, és mi az, amit még mindig megtehetünk annak érdekében, hogy a dolgokat a helyes irányba tereljük, mielőtt túl késő lenne.

