Biodinamikus és Waldorf termékek

belépés / regisztráció
belépve maradok
Jelszó emlékeztető
Jelszó emlékeztető
0
A kosár üres

Nagyi Biocsemegéi

Több mint tíz évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti csücskében megpróbálnak valami olyan értéket előállítani, amely ötvözi a hagyományokat, ugyanakkor megfelel a jelen és a jövő nemzedéke igényeinek is. Azóta minden egyes nap a tökéletes ízekre, a természet tisztasága adta ajándékok megőrzősére, az ökológiai követelmények százszázalékos betartására, az évszázados hagyományok továbbvitelére, a bennünk rejlő tudás átadására, kultúránk és a településünk megismerésére törekszenek. Üvegbe zárt ízeink, zacskóba csomagolt zamataink a mi követeink. Családunké, Penyigéé, a régióé és az országé.

Üvegbe zárt ízeink, zacskóba csomagolt zamataink a mi követeink.

Szájról szájra, kézről kézre. Így terjed tovább a legenda, így jut el generációkról generációkra a tudás.
Kezdetben nekik is elmondták, megmutatták, ma már bennük van a lekvárfőzés és a biocsemegék előállításnak minden titka. Ők tudják, az ízek nem vesznek el, csak átalakulnak.
1997 óta foglalkoznak a gyümölcsök efféle feldolgozásával. A hagyományos módon termesztett gyümölcsöket a régi hagyományoknak megfelelő feldolgozásnak vetik alá, így a termékek minden tekintetben megfelelnek biotermékeknek és a biopiaci követelményeknek.

Évente minimum 3 tonna gyümölcslekvár készül a lekvárfőző helyiségben, ahol a szezon ideje alatt három rézüstbe kerülnek a kifőzésre váró gyümölcsök. Aszalt gyümölcsből 1 tonnánál is többet állítanak elő évente.

Az eljárás
A lekvár és az aszalt gyümölcsök hagyományos, környezetbarát eljárással készülnek. Az aszalás fonott kason, vályog térben, fatüzeléssel történik. A lekvárkészítés ideális helyszíne a vályogkatlanban álló rézüst, s a hagyományos fatüzelés. Itt mindez így működik.


A gyümölcsben rejlő energia

A szárított gyümölcsök növényi rostanyagban gazdagok, segítik az emésztést és csökkentik az éhségérzetet. Az energiát koncentrált
formában adják át, ezért ideális azok számára, akik sportolnak, vagy szeretnek nassolni a főétkezések között. Az aszalt szilva például
értékes káliumforrás, jó rost és vasforrás, valamint B6-vitamint is tartalmaz.

A gyümölcsös
A háromhektárnyi területen 450 db eredeti gyümölcssarjról telepített „nemtudom” szilva, új friss telepítések, valamint más gyümölcsök /som, barack, körte, birsalma, meggy/ is megtalálhatók. Különlegességnek számít a som, fanyar íze miatt, a mézkörte, mely aszalásra kiváló és a birsalma, melynek lekvárja és sajtja felejthetetlen.

A tanúsítvány

Az EU-ban a Tanács 2092/91/EGK Rendelete előírja, hogy milyen követelmények betartása esetén lehet a termék „bio” vagy „öko” jelzésű. Itthon a Magyar Biokultúra Szövetség által létrehozott Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., HU-ÖKO-01 ellenőrzi a magyar ökológiai gazdaságokat.
Nyilvántartási számunk: 14 1217

 

Termékek

Nagyi biocsemegéi Bio szilvalekvár

Ez a gyümölcslekvárunk 2008-ban elnyerte az „Év bioterméke” díjat. Ebből a termékből készítjük a legnagyobb mennyiséget. 100 % bio szilvából készre főzzük cukor és egyéb adalékok hozzáadása nélkül, hagyományos és környezetbarát technológiával. Jellegzetesen sötét színű, kemény állagú, de még jól kenhető és tartósítószer nélkül is sokáig eláll. Többféle ételhez, süteményekhez is használható, mint például derelye, fánk, mocskos tészta, rácsos sütemény, gombóc, tarkedli. Összetevők: szilva  Rendelhető kiszerlés: 400g és  800g Termelő: Szászi Tamás- Penyige  Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

2740 Ft / db
6.85 Ft/g