Biodinamikus és Waldorf termékek

belépés / regisztráció
belépve maradok
Jelszó emlékeztető
Jelszó emlékeztető
0
A kosár üres

Nagyi Biocsemegéi

Több mint tíz évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti csücskében megpróbálnak valami olyan értéket előállítani, amely ötvözi a hagyományokat, ugyanakkor megfelel a jelen és a jövő nemzedéke igényeinek is. Azóta minden egyes nap a tökéletes ízekre, a természet tisztasága adta ajándékok megőrzősére, az ökológiai követelmények százszázalékos betartására, az évszázados hagyományok továbbvitelére, a bennünk rejlő tudás átadására, kultúránk és a településünk megismerésére törekszenek. Üvegbe zárt ízeink, zacskóba csomagolt zamataink a mi követeink. Családunké, Penyigéé, a régióé és az országé.

Üvegbe zárt ízeink, zacskóba csomagolt zamataink a mi követeink.

Szájról szájra, kézről kézre. Így terjed tovább a legenda, így jut el generációkról generációkra a tudás.
Kezdetben nekik is elmondták, megmutatták, ma már bennük van a lekvárfőzés és a biocsemegék előállításnak minden titka. Ők tudják, az ízek nem vesznek el, csak átalakulnak.
1997 óta foglalkoznak a gyümölcsök efféle feldolgozásával. A hagyományos módon termesztett gyümölcsöket a régi hagyományoknak megfelelő feldolgozásnak vetik alá, így a termékek minden tekintetben megfelelnek biotermékeknek és a biopiaci követelményeknek.

Évente minimum 3 tonna gyümölcslekvár készül a lekvárfőző helyiségben, ahol a szezon ideje alatt három rézüstbe kerülnek a kifőzésre váró gyümölcsök. Aszalt gyümölcsből 1 tonnánál is többet állítanak elő évente.

Az eljárás
A lekvár és az aszalt gyümölcsök hagyományos, környezetbarát eljárással készülnek. Az aszalás fonott kason, vályog térben, fatüzeléssel történik. A lekvárkészítés ideális helyszíne a vályogkatlanban álló rézüst, s a hagyományos fatüzelés. Itt mindez így működik.


A gyümölcsben rejlő energia

A szárított gyümölcsök növényi rostanyagban gazdagok, segítik az emésztést és csökkentik az éhségérzetet. Az energiát koncentrált
formában adják át, ezért ideális azok számára, akik sportolnak, vagy szeretnek nassolni a főétkezések között. Az aszalt szilva például
értékes káliumforrás, jó rost és vasforrás, valamint B6-vitamint is tartalmaz.

A gyümölcsös
A háromhektárnyi területen 450 db eredeti gyümölcssarjról telepített „nemtudom” szilva, új friss telepítések, valamint más gyümölcsök /som, barack, körte, birsalma, meggy/ is megtalálhatók. Különlegességnek számít a som, fanyar íze miatt, a mézkörte, mely aszalásra kiváló és a birsalma, melynek lekvárja és sajtja felejthetetlen.

A tanúsítvány

Az EU-ban a Tanács 2092/91/EGK Rendelete előírja, hogy milyen követelmények betartása esetén lehet a termék „bio” vagy „öko” jelzésű. Itthon a Magyar Biokultúra Szövetség által létrehozott Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., HU-ÖKO-01 ellenőrzi a magyar ökológiai gazdaságokat.
Nyilvántartási számunk: 14 1217

 

Termékek

Kategóriák
Nincs találat!