
A birs szinte gyógynövénynek számít önmagában is, így a belőle készülő termékek is jótékony hatással bírnak az emberi szervezetre. A birslekvár 100 %-ban bio birsből készül, amelyhez nádcukrot adnak a kellemesebb ízvilág érdekében. Összetevők: birsalam, nádcukor Rendelhető kiszerlés: 220g, 400g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

A csipkebogyó lekvár hatásai: A csipkebogyó gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, de a lekvárkészítés hőkezelése során a C-vitamin nagyrészt elbomlik. Ennek ellenére a lekvár és a csipkebogyó egyéb jótékony hatásai megmaradnak. Vitaminok: A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamint, valamint pektint is tartalmaz. Magnézium: Jótékony hatású a szív- és érrendszeri problémákra. Összetevők: csipkebgyó, nádcukor Rendelhető kiszerlés: 400g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

Speciális termék, 100% biokörtéből főzik. A körte lédús, édeskés íze a lekvárban még erősebben érezhető. Vitaminokban gazdag készítmény. Összetevők: körte, nádcukor Rendelhető kiszerlés: 220g, 400g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

A környék egyik legkülönlegesebb gyümölcséből készül, amelynek érdekesen, de mégis kellemesen fanyar, kesernyés íze pompás zamatokká alakul át lekvár formájában, mivel nádcukorral vagy mézzel keverik el a som húsát. Szintén hagyományos technikával készül és magas C-vitamin tartalma miatt is ajánlott fogyasztani. Összetevők: som, nádcukor Rendelhető kiszerlés: 400g , 800g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

Ez a gyümölcslekvárunk 2008-ban elnyerte az „Év bioterméke” díjat. Ebből a termékből készítjük a legnagyobb mennyiséget. 100 % bio szilvából készre főzzük cukor és egyéb adalékok hozzáadása nélkül, hagyományos és környezetbarát technológiával. Jellegzetesen sötét színű, kemény állagú, de még jól kenhető és tartósítószer nélkül is sokáig eláll. Többféle ételhez, süteményekhez is használható, mint például derelye, fánk, mocskos tészta, rácsos sütemény, gombóc, tarkedli. Összetevők: szilva Rendelhető kiszerlés: 400g és 800g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

A TÖNKÖLY CSAKNEM GYÓGYNÖVÉNY ÉS GYÓGYÉTEL: Termesztése során a betegségekkel és kártevőkkel szembeni rendkívüli ellenálló-képességének köszönhetően nem szorul vegyszeres védelemre. 160 évvel ezelőtt a leggyakrabban termesztett gabona volt Európában. Törékeny kalásza és kisebb hozama miatt azonban a mai búza leváltotta. A műtrágyát nem viselte el, kalászai hosszúra nyúltak, minősége romlott. Ráadásul erős pelyvája is speciális és költséges feldolgozást igényelt. Hazánkban a XIX. század végéig termesztették, majd termőterületét lassanként nagyobb terméshozamú, könnyebben betakarítható búzáknak adta át. Ma az újra felfedezett természetes és minőségi élelmiszerek között a tönkölybúza új reneszánszát éli szerte Európában. Ellenáll a sugárzásnak is, a csernobili katasztrófát követően csaknem véletlenül derült ki, hogy a tönkölybúza nem vett fel a környezetéből sugárzó anyagot, nehéz fémeket. Szennyeződés-elhárító rendszerének működése nem kellően ismert, de annyi bizonyos, hogy vastag, zárt pelyvaleveleinek köszönhető e képessége. Míg a búza nemesített, génmanipulált változatai egyre többeknél okoznak allergiát. A tönköly ebben az esetben tökéletesen alkalmas a búza helyettesítésére. Bár a lisztérzékenységben (cöliákia) szenvedők nem fogyaszthatják, mert jelentős mennyiségben tartalmaz glutént. A búzával ellentétben a tönkölyallergia előfordulása igen csekély. A TÖNKÖLY BELSŐ ÉRTÉKEI: - Gazdag tápanyagtartalmára immár tudományos bizonyítékok is vannak, fehérje-, vitamin- és ásványi anyagtartalma valóban kiemelkedő. - Magas kovasavtartalma miatt jótékonyan hat a gondolkodásra és koncentrációs képességekre. A bőrgyógyászok bőrápoló hatása miatt és idült bőrgyulladások (neurodermitisz) gyógyítására javasolják a tönkölybúzás étkezésre való átállást. - Aminosav-összetétele eltér a hagyományos búzáétól, - a legtöbb aminosavból mintegy másfélszer annyi aminosav található benne -, és összetétele hasonlít az emberi fehérjékben található aminosav-arányhoz. - Nagy triptofán-tartalmával magyarázzák például, hogy kedvez a szervezet szerotonin-termelésének, és emiatt a jó kedélyt teremtő és ellenálló-képességet növelő a hatása. Felvehető fehérjetartalma a ma termesztett búzafajtáknak csaknem duplája, és azokénál könnyebben emészthető. Napi 15-20 dkg tönkölybúza elfogyasztásával lényegében fedezhető az emberi szervezet aminosav-igénye. - Vitamin- és ásványianyag-tartalmára jellemző, hogy a B12- kivételével megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin-csoport, niacin - és E-vitamin-tartalma is kiemelkedő.- Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma számottevő, a gabona magokra jellemző érték nyolcszorosa is lehet, réz-, vas-, mangán- és cinktartalma meghaladja a búzáét. Jelentős szilícium és szeléntartalommal rendelkezik.


A homoktövis húsa és magja értékes olajakat tartalmaz. A magolajat hideg eljárással sajtolt. Az így nyert olaj vitaminokban rendkívül gazdag, A-, B- és E-vitaminforrás. Omega -3,-6,-7,-9 zsírsavtartalma magas. Belsőleg antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladásgátló hatásának köszönhetően eredményesen alkalmazható torokgyulladás, orrnyálkahártya gyulladás esetén, gyomorproblémák, bélgyulladások kezelésére. Fontos májvédő hatású. Felhasználása: Belsőleg 15-20 csepp fogyasztása javasolt naponta, külsőleg vékony rétegben bőrre kenve alkalmazható. Összetevők: bio homoktövis magolaj 100%, hidegen sajtolt.


Összetevők: bio homoktövis 100% Homoktövis velő kíméletes eljárással, ellenőrzött üzemi körülmények között készülnek, biogazdaságban termesztett homoktövisből, Askola fajtából. Ez a fajta természetes, tiszta savanyú ízű, nincs kellemetlen mellékíze. Naponta elfogyasztott egy-két pohár homoktövisvelő (tízszeresére hígítva) természetes vitamin és ásványianyag-tartalmával segít egészségünk megőrzésében, koncentrálóképességünk fenntartásában, állóképességünk javításában. Organic, 100% gyümölcs, cukormentes, tartósítószer mentes, vegán. Kiszerelés: 250 ml, 500 ml, 3 liter Gyártó: Töviskertem , Szolnok melletti Tenyősziget

Lekvár kíméletes, modern technológiával, de hagyományos eljárással készült. Homoktövis és cukor, semmi más. Harmonikus ízű, édes-savanyú lekvár, melyben a homoktövis fanyarságát szelídítették meg. Válogatott bogyóból készült, magot nem tartalmaz. Kiválóan illik pirítósra, kalácsra, palacsintába, süteményekbe, de izgalmassá teszi a reggeli kásákat, müzliket is. 100g lekvár készítéséhez 60g homoktövist bogyót használtak fel. Összetevők: bio homoktövis, cukor (magot nem tartalmaz) Tartósítószermentes, vegán. Gyártó: Töviskertem , Szolnok melletti Tenyősziget


100% gyümölcs, semmi más Ebben a lekvárban a kajszibarack és az alma alkot harmonikus együttest a homoktövissel. Ízében a kajszibarack kedvelt ízvilága a hagyományokhoz vezeti vissza a homoktövist, mindenkinek ajánljuk, aki a természetes ízeket kedveli! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, tartósítószermentes, vegán Összetétel: kajszibarack, bio homoktövisvelő*, almasűrítmény, almapektin. *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Gyártó: Töviskertem , Szolnok melletti Tenyősziget