Biodinamikus termesztési móddal előállított termék. Összetevők: Hasáb uborka, víz, hagyma, kurkuma, szemes bors, mustármag, ecet, cukor. Demeter minősített termék .
Biodinamikus termesztési móddal előállított termék. Bio minősített termék . Összetevők: uborka, víz, ecet, bors, mustár, só felhasználásával


Biodinamikus termesztési móddal előállított termék. Bio minősített termék . Összetevők: hadházi tájfajta káposzta, parajdi só


Biodinamikus almából készült bio almalekvár. Összetevők: 100% bio alma Tartósítószert nem tartalmaz Termelő: Kávássy László - Jánkmajtis kiszerelés: 720 g A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton. A biodinamikus gazdálkodási módszerről tudományosan kimutatták, hogy a legalkalmasabb a talaj termékenységének megőrzésére. Ez az alapja a magas értékű élelmiszer-előállítás lehetőségének. A megbízható Demeter védjeggyel a fogyasztók a legkövetkezetesebb ökológiai termelést a kapják. A biodinamikus gazda a gazdaságra mint önálló organizmusra tekint és azt az adott hely sajátos szükségletei szerint alakítja. A talaj-típusok, a talajélet, a növényi- és állati világ mind közvetlen módon kapcsolódik egymáshoz. Az ember a kozmikus- és földi kölcsönhatások mellett alakítja ezeket tevékenységével. A biodinamikus gazdálkodás jellegzetessége a speciális preparátumok használata. Ezek a preparátumok a gazdaságban az élet-folyamatokat kifejezetten támogatják, a növények jobb minőségben érnek be, és ez által ember és állat is a legmagasabb minőségu” táplálékot kaphatja. Olyan gyógynövények, mint a cickafark, gyermekláncfű, kamilla, csalán, tölgyfa-kéreg és a macskagyökér – amelyeket meghatározott módon dolgoznak fel – biztosítják, hogy az állati trágyából értékes komposzt képződjék. Utóbbiak használata, együtt a tehén-trágyából és kvarclisztből készült permetező preparátumokkal, bizonyíthatóan jelentősen növeli a talaj-termékenységet. Ez különösen a klímaváltozásra való tekintettel fontos, mert a humuszban nagy mennyiségű széndioxid kötődik meg, és ez a folyamat az üvegház-hatást ellensúlyozza. A biodinamikus preparátumokat általában a saját gazdaságban állítják elő, és finom adagolásban használják, mert hatásuk nem a felhasznált mennyiségen múlik, hanem inkább éterikus információjuk függvényében – a klasszikus homeopátia elvéhez hasonlóan. A növényeket érzékenyebbé teszik a kozmikus ritmusok iránt és így a csillagok hatása alatt fokozzák a növény-talaj kölcsönhatást. A növényi növekedést kiegyensúlyozottabbá teszik és elősegítik az érési folyamatokat. A gazdaság minden területén évi egyszer legalább használandó a biodinamikus humuszpreparátum és a kvarclisztpreparátum, a növények növekedési stádiumának megfelelően. Minden organikus tápanyagot – mint például a trágyát és a komposztot – biodinamikus komposztoltó-preparátumokkal kezelnek. Minden művelt területre preparátummal oltott gazdasági trágya, vagy – helyettesítésként – a komposztoltó preparátumokkal előállított trágyakovász szórandó ki. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. vállalja Partnerei biodinamikus előírások szerinti gazdálkodásának ellenőrzését is a Demeter Internationallal kötött megállapodás alapján.

A birs szinte gyógynövénynek számít önmagában is, így a belőle készülő termékek is jótékony hatással bírnak az emberi szervezetre. A birslekvár 100 %-ban bio birsből készül, amelyhez nádcukrot adnak a kellemesebb ízvilág érdekében. Összetevők: birsalam, nádcukor Rendelhető kiszerlés: 220g, 400g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

A csipkebogyó lekvár hatásai: A csipkebogyó gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás, de a lekvárkészítés hőkezelése során a C-vitamin nagyrészt elbomlik. Ennek ellenére a lekvár és a csipkebogyó egyéb jótékony hatásai megmaradnak. Vitaminok: A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamint, valamint pektint is tartalmaz. Magnézium: Jótékony hatású a szív- és érrendszeri problémákra. Összetevők: csipkebgyó, nádcukor Rendelhető kiszerlés: 400g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

Speciális termék, 100% biokörtéből főzik. A körte lédús, édeskés íze a lekvárban még erősebben érezhető. Vitaminokban gazdag készítmény. Összetevők: körte, nádcukor Rendelhető kiszerlés: 220g, 400g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

A környék egyik legkülönlegesebb gyümölcséből készül, amelynek érdekesen, de mégis kellemesen fanyar, kesernyés íze pompás zamatokká alakul át lekvár formájában, mivel nádcukorral vagy mézzel keverik el a som húsát. Szintén hagyományos technikával készül és magas C-vitamin tartalma miatt is ajánlott fogyasztani. Összetevők: som, nádcukor Rendelhető kiszerlés: 400g , 800g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

Ez a gyümölcslekvárunk 2008-ban elnyerte az „Év bioterméke” díjat. Ebből a termékből készítjük a legnagyobb mennyiséget. 100 % bio szilvából készre főzzük cukor és egyéb adalékok hozzáadása nélkül, hagyományos és környezetbarát technológiával. Jellegzetesen sötét színű, kemény állagú, de még jól kenhető és tartósítószer nélkül is sokáig eláll. Többféle ételhez, süteményekhez is használható, mint például derelye, fánk, mocskos tészta, rácsos sütemény, gombóc, tarkedli. Összetevők: szilva Rendelhető kiszerlés: 400g és 800g Termelő: Szászi Tamás- Penyige Ellenőrző szerv: Biokontroll Kft HU-ÖKO-01

Lekvár kíméletes, modern technológiával, de hagyományos eljárással készült. Homoktövis és cukor, semmi más. Harmonikus ízű, édes-savanyú lekvár, melyben a homoktövis fanyarságát szelídítették meg. Válogatott bogyóból készült, magot nem tartalmaz. Kiválóan illik pirítósra, kalácsra, palacsintába, süteményekbe, de izgalmassá teszi a reggeli kásákat, müzliket is. 100g lekvár készítéséhez 60g homoktövist bogyót használtak fel. Összetevők: bio homoktövis, cukor (magot nem tartalmaz) Tartósítószermentes, vegán. Gyártó: Töviskertem , Szolnok melletti Tenyősziget


100% gyümölcs, semmi más Ebben a lekvárban a kajszibarack és az alma alkot harmonikus együttest a homoktövissel. Ízében a kajszibarack kedvelt ízvilága a hagyományokhoz vezeti vissza a homoktövist, mindenkinek ajánljuk, aki a természetes ízeket kedveli! Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, tartósítószermentes, vegán Összetétel: kajszibarack, bio homoktövisvelő*, almasűrítmény, almapektin. *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Gyártó: Töviskertem , Szolnok melletti Tenyősziget


Ebben a lekvárban a szomolyai fekete cseresznyével édesítettük a homoktövist vagy a homoktövissel savanyítottuk a fekete cseresznyét. Különleges és harmonikus ízét ennek a két gyümölcsnek köszönheti. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, tartósítószermentes, vegán termék. Gyártó: Töviskertem , Szolnok melletti Tenyősziget