Biodinamikus és Waldorf termékek

belépés / regisztráció
belépve maradok
Jelszó emlékeztető
Jelszó emlékeztető
0
A kosár üres
Kezdőlap Termék előállítók Ezerjófű Gyógynövény Kft

Ezerjófű Gyógynövény Kft

Az EzerJóFű Gyógynövény Kft. egy tudatos, küldetéssel bíró, az emberek egészséget szolgáló vállalkozás.

Termékeik az első lépéstől az utolsóig „énkezűleg”, féltő gondoskodással készülnek. A gyógynövényeket vadon gyűjtjik és termesztik hazánk egyik legtisztább vidékén, Göcsejben. Így garantáltan az összes felhasznált növényi alapanyag méregmentes.

Fülöp Zoltán és felesége Járányi Orsolya áll az EzerJóFű Kft mögött, akik a Waldorf szülők népes táborát is képviselik. 

TÍz hektáron gazdálkodnak, aminek nagy része bio, kisebb része átállás alatti terület. A vadon begyűjtéshez erdészettel is van együttműködésük, ahonnan szintén bio minőségű gyógynövények kerülnek a kínálatba. Körülbelül 60% a gyűjtésből, 15% a termesztésből származik és 15% a vásárolt egzotikus gyógynövények aránya. A Magyarországon nem honos, de itt is termeszthető növényeket azonban igyekeznek termesztésbe vonni, a bodorrózsától az egynyári ürmön át a szibériai ginzengig több mindent kezdtek már el termelni.

Zoltán végzett fitoterapeuta, de mára a saját tapasztalati úton szerzett ismereteik alapján is fejlesztik az újabbnál újabb termékeiket. 

A termékeken szereplő grafikák Orsolya kreatív munkája.

Fejtől lábig minden bajra és megelőzésére kínálnak megoldást. Termékeik: az alkoholos gyógynövény tinktúrák, és párjaik az alkoholmentes kivonatok. Kínálatukban találhatók mono termékek mely 1-1 gyógynövényt erejét rejtik és a különböző hatást kifejtő összetetett gyógynövény kivonatok, amely termékekben a növények egymás gyógyító erejét támogatják, hatványozzák. 

Mindent próbálnak kézműves megoldásokkal végezni a magfogásoktól a termék üvegbe töltéséig, mellyel a valódi "énkezűség" minőséget garantálják. Mára tízfős csapattá nőtte ki magát az EzerJóFű Gyógynövény Kft.

Nevükhöz kapcsolódik a Káptalantóti Liliomkerti piacon működtetett biokocsma is, ahol zöld turmixok szolgálják ki az arra járó szomjazókat, egy sárga régi átalakított buszból.

Aki arra jár, keresse meg Őket! ?

Termékek

EzerjóFű Prosztata tinktúra 50ml

A  prosztata normál működését  segítő Vizes-alkoholos gyógynövénykivonat. Alkoholtartalom: 36 V/V % Felhasználási javaslat: naponta 2×20 csepp étkezés előtt fél órával. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Összetevők: KoMiTo rendezett víz, Etil- alkohol, Afrikai szilvafa kéreg, Aranyvessző herba, Babér levél, Csalán herba, Édesgyökér gyökere, Fehér fűzfa kéreg, Izlandi zuzmó, Kisvirágú füzike herba, Lenmag, Libapimpó herba, Madárkeserűfű herba, Tökmag, Zöld tea levél Kisvirágú füzike: hozzájárul a prosztata normál működéséhez. Aranyvessző: segít fenntartani a húgyutak egészségét. Zöld tea: védi a prosztata egészségét. Tökmag: hozzájárul az egészséges prosztata működéshez. Édesgyökér: támogatja a férfi nemzőszervek egészségét, segít fenntartani a húgyutak és a prosztata mirigy egészségét. Izlandi zuzmó: segíti a nemi szervek gyulladásának csökkentését. Libapimpó: támogatja a fájdalom csillapítását és a gyulladás csökkentését. Madárkeserűfű: vizelethajtó hatású, segíti a patogén baktériumok eltávolítását a húgyutakból, erősíti a húgyutakat. Lenmag pelyva: jótékonyan hat a prosztatára. Babérlevél: segíti a gyulladás csökkentését. Tárolás: fénytől védve, szobahőmérsékleten, 25 °C alatt. Az esetleges üledék kiválás a készítmény minőségét nem befolyásolja. Használat előtt felrázandó! Figyelmeztetés: Az alkohollal kölcsönhatásba lépő gyógyszerekkel együtt nem szedhető! Alkalmazása káros lehet alkoholbetegeknél. Gépjárművezetéskor alkalmazása fokozott körültekintést igényel. A macskagyökér fokozhatja a barbiturátok, az alkohol és a benzodiazepinek szedatív hatását! A készítmény fogyasztása várandósság és szoptatás alatt, valamint gyermekeknek nem javasolt! Gyermekek elől elzárva tartandó. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

3500 Ft / db
70 Ft/ml

Ezerjófű SZÁJVÍZ alkoholos tinktúra -250 ml

Ezerjófű Szájvíz alkoholos gyógynövény tinktúra Az EzerJóFű Szájvíz Tinktúra friss leheletet biztosít. Összetevők: EzerJóFű rendezett víz, etil alkoholos gyógynövény tinktúra (szegfűszeg, cserszömörce, echinacea purpurea, orvosi zsálya, tölgyfakéreg, borsmenta, cayenne). Vizes-alkoholos gyógynövénykivonat , Alkoholtartalom: 10 V/V % Antibakteriális hatású összetevőket tartalmaz, amelyek hatékonyan segíthetik a szájüregi mikrobiológiai egyensúly visszaállítását. Mivel minden felhasznált növényi alapanyag ellenőrzött BIO termesztésből származik, ezért a legtermészetesebb módja a napi szájápolásnak. Alkalmazás: Öblögessen minden fogmosás után 1 ek szájvízzel, kb. 20-30 másodpercig. NE NYELJE LE! Tárolás: Gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, napfénytől védve, felbontás után szobahőmérsékleten 25 °C alatt. Figyelem:  Várandós nőknek, szoptató anyáknak, valamint gyermekeknek 3 éves kor alatt nem ajánlott. Nettó tömeg: 250 ml/üveg Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg

3500 Ft / db
14 Ft/ml

EzerjóFű Testsúly kivonat 50ml

A testsúly csökkenését segítő Vizes-alkoholos gyógynövénykivonat. Alkoholtartalom: 36 V/V % A Testsúly tinktúra természetes fogyás a gyógynövények erejével, ami étvágycsökkentő, emésztést segítő, méregtelenítő, anyagcsere gyorsító, zsírégetést fokozó, súlycsökkentő hatású. Felhasználási javaslat: Naponta összesen 40 csepp étkezések előtt fél órával: reggel 10 csepp, délben 20 csepp, este 10 csepp. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Összetevők: KoMiTo rendezett víz, Etil- alkohol, Articsóka herba, Eperfa levél, Édesgyökér gyökere, Koriander (Cilantro) herba, Zöld tea levél, Kínai édesgyökér (Gan Cao - Glycyrrhiza uralensis) gyökere, Garcinia cambogia termés, Ceyloni fahéj kéreg, Cayenne termés Kínai édesgyökér: hozzájárul a testsúly csökkenéséhez, segíti az emésztőrendszert. Articsóka: elősegíti a súlycsökkenést. Faeper levél : támogatja a test szénhidrát-anyagcseréjét. Koriander: hozzájárul a zsír bontásához, jótékonyan hat a vér koleszterinszintjére. Zöld tea: támogatja az anyagcserét és a zsír oxidációját, segít a testzsír égetésében. Tárolás: fénytől védve, szobahőmérsékleten, 25 °C alatt. Az esetleges üledék kiválás a készítmény minőségét nem befolyásolja. Használat előtt felrázandó! Figyelmeztetés: Az alkohollal kölcsönhatásba lépő gyógyszerekkel együtt nem szedhető! Alkalmazása káros lehet alkoholbetegeknél. Gépjárművezetéskor alkalmazása fokozott körültekintést igényel. A macskagyökér fokozhatja a barbiturátok, az alkohol és a benzodiazepinek szedatív hatását! A készítmény fogyasztása várandósság és szoptatás alatt, valamint gyermekeknek nem javasolt! Gyermekek elől elzárva tartandó. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

3500 Ft / db
70 Ft/ml

Ezerjófű Vasfű+ kivonat 50ml

Gyulladások - Fájdalomérzet komplex gyógynövény kivonata Gyógynövények: Vasfű, Lósóska, Pitypang, Csipkebogyó, Kakukkfű, Ánizs, Görögszéna - A vasfű évszázadok óta alkalmazott, sokoldalú gyógynövény. Vértisztító hatása miatt régebben járványok (pestis) kezelésében is alkalmazták, hűtő vértisztító, a lázat jelentősen csillapítja. Vérmérgezés esetén ürömmel együtt alkalmazzuk. A vérszegénység, a "sápkór" kezelésére kúraszerűen alkalmazhatjuk. - Lósóska: minden része igen erős baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik, ezért gyógyítás céljára levelei, gyökere és a magok is egyaránt felhasználhatók. Antibiotikus hatású gyógynövény. - Pitypang:  Segít fenntartani a gyomor pH egyensúlyát. Vízhajtó hatású, mely segíti a test méregtelenítését. Támogatja a kiválasztást, valamint a máj- és epeürülést. - Csipkebogyó: Magas pektintartalmú, hozzájárul a húgyhólyag és a vese egészségéhez. - Kakukkfű:  Hatóanyagai miatt kiválóan használható étvágygerjesztőként, javítja a gyomorműködést, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó hatású. Fürdővizekben illatos és frissítő hatású. Nyákoldó és köptető hatása miatt a megfázásos betegségek esetén is ajánlott. Timol és a karvakrol tartalmának köszönhető erős fertőtlenítő és antimikrobiális hatása. - Ánizs: Enyhíti a bélrendszer görcseit. Segíti az anyagcserét. Támogatja a torok- és szájnyálkahártya nyugalmát, hasznos lehet a torokköszörülés enyhítésére, kellemes segítség a torokra, a garatra és a hangszálakra. - Görögszéna: Elősegíti a fizikai és a szellemi frissességet. Kiszerelés: 50 ml Alkalmazás: 3×20-40 csepp naponta étkezések előtt fél órával. Táplálkozásunkban sokrétűen felhasználható. Használat előtt felrázandó! Tárolás: száraz, hűvös, sötét helyen, felbontás után hűtőben tárolandó. A Vasfű+ kivonat az Ezerjófű énkezű gyógyműves alkoholmentes terméke. Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg  

3000 Ft / db
0.06 Ft/ml

EzerjóFű- Ilangó bio Zsálya Olaj 5 ml

Zsálya: Illata fanyar, fűszeres, átható, kissé kámforos. Komponensei erőteljes vírus,- baktérium,- gombaölő hatásúak. Hígítva - fejbőrbe masszírozva - korpásodás és hajhullás ellen is jótékony hatású lehet. A zsálya kivonata letapadt váladékok feloldásában és köhögéscsillapításban is használatos. Izzadáscsökkentő hatásáról is ismert. Zsíroldó a narancsbőr kezelésében, alakformáló hatású olaj. Népi monda szerint isteni gyógyító erőt hordoz.  Az illóol hivatalos BIO minősítéssel rendelkezik.  Alkalmazása sokrétű: aromaterápia, szauna, parfüm, párologtatás, inhalálás, masszázs, kozmetika, házi tisztítószerek, biokerti védelem… Babák, kisgyermekek, várandós kismamák csak fokozott óvatossággal használják! Gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen tárolandó 25C fok alatti hőmérsékleten. Gyártó: EzerjóFű Gyógynövény Kft.          

2000 Ft / db
400 Ft/ml

Ezerjófű: Bio Csira -Ízes - Pikáns csiramag -100 g

Bio magok: vöröshere, lucerna, fehérrépa, rózsa retek, daikon retek, vöröskáposzta, brokkoli, görögszéna, rukkola, rambo retek Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Ízes-Pikáns csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. A csírák a természet csodálatos kincsei. A kicsi magban ott rejlik a kifejlett növény, apró, de tömény ehető formában.Tiszták, frissek, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben gazdagok. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek.

1400 Ft / db
14 Ft/g

EzerjóFű: Bio Csiramag - Hüvelyes Mix -100 g

Bio magok: mungóbab, zöldlencse, barnalencse Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. Nettó tömeg: 100 g Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Hüvelyes-Mix csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket.  6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot.  Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

1400 Ft / db
14 Ft/g

Ezerjófű: Bio Csiramag - Kismama -100 g

Bio magok: vöröshere, lucerna, mungóbab, fehérrépa, görögszéna, édeskömény Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. Nettó tömeg: 100 g Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Kismama csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg A csírák a természet csodálatos kincsei. A kicsi magban ott rejlik a kifejlett növény, apró, de tömény ehető formában.Tiszták, frissek, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben gazdagok. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket.  6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot.  Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

1400 Ft / db
14 Ft/g

Ezerjófű: Bio Csiramag - Retek Mix -100g

Bio magok: rózsa retek, daikon retek, rambo retek, hurrikán retek, vörös rubin retek Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. Nettó tömeg: 100 g A Bio Retek-Mix csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg A csírák a természet csodálatos kincsei. A kicsi magban ott rejlik a kifejlett növény, apró, de tömény ehető formában.Tiszták, frissek, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben gazdagok. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket.  6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot.  Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

1400 Ft / db
14 Ft/g

Ezerjófű: Bio Csiramag - Rukkola -100 g

Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. A BIO rukkola önmagában nehezen csíráztatható. Egyéb magkeverékhez 3-6%-ban hozzáadható. Bébinövénynek (microgreen) kiválóan alkalmas. Nettó tömeg: 100 g Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is. Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Rukkola csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket.  6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot.  Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

1400 Ft / db
14 Ft/g

Ezerjófű: Bio Csiramag - Sport-Fitt -100 g

Bio magok: vöröshere, lucerna, mungóbab, lencse, rózsa retek, daikon retek, vöröskáposzta, görögszéna, brokkoli, fehérrépa, rukkola, rambo retek Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. Nettó tömeg: 100 g Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is. Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Sport-Fitt csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket.  6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot.  Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.  

1400 Ft / db
14 Ft/g

Ezerjófű: Bio Csiramag - Zsenge-Gyenge -100 g

Bio magok: vöröshere, lucerna, fehérrépa, vöröskáposzta, brokkoli Felhasználás: 100 g magból kb. 500 g csíra készíthető. Nettó tömeg: 100 g Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó. A Bio Zsenge-Gyenge csíramag az Ezerjófű énkezű gyógyműves bio terméke. Gyártja: EzerjóFű Gyógynövény Kft Zalaegerszeg A csírák a természet csodálatos kincsei. A kicsi magban ott rejlik a kifejlett növény, apró, de tömény ehető formában.Tiszták, frissek, tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben gazdagok. A csíráztatást mi magunk is könnyedén megoldhatjuk otthon. Nem kell hozzá kert. Csupán néhány egyszerű háztartási kellék szükséges hozzá. Néhány nap alatt finom, egészséges és mindenekelőtt friss zöldhöz jutunk, amit azonnal arathatunk és fogyaszthatunk is:) A csírák fogyasztása nagyon egészséges bármely korosztály számára, hiszen az apró növények telis tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal. Nem utolsó sorban nagyon finomak, roppanósan frissek. Figyeljünk az alapanyagokra! Kizárólag ellenőrzött forrásból származó, kiváló minőségű magokat használjunk! Csíráztatás recept: - csíráztatásra alkalmas bio csíramagok - széles szájú nagyobb dunsztosüveg - gézlap - egy erős befőttes gumi - víz Csíráztatás: 1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.) 2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal. 3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat. 4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül. 5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket.  6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat. 7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot.  Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását. A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.

1400 Ft / db
14 Ft/g