Biodinamikus és Waldorf termékek

belépés / regisztráció
belépve maradok
Jelszó emlékeztető
Jelszó emlékeztető
0
A kosár üres

ÉLELMISZER

Erdődi Bio Búza Kenyérliszt Félfehér Kövesmalmi

A kövesmalmi őrlésről:  A kővel való őrlés egy kicsit visszatért a múlthoz.  Ez az a mód, amellyel a lisztet hagyományosan őrölték, még az ipari forradalom előtt. Két nagy kőből áll, amelyek szinte szeletelve haladva addig őrlik a búzát, amíg az lisztté nem válik.  Mivel ebben az őrlési folyamatban a búza kevéssé melegedik, mert  a hőt inkább a kő veszi fel, így a hő nem károsítja a búza finom egészséges zsírjait. Ezáltal egy finom szerkezezű, tiszta textúrájú liszt áll elő. Ezután  enyhén szitálják, hogy megszabaduljanak a korpa egy részétől, és fehér lisztet kapjanak. A kővel őrölt liszt különösen alkalmas a lassú erjedésre,  több tápanyagot tartalmaz, mivel több korpát tart meg,  ezért sokkal ízletesebb kenyeret eredményez a vele való kenyérsütés.  A kővel őrölt liszt textúrája egy sűrűbb kenyeret eredménye a pékek szívesen ragaszkodik ahhoz, hogy az íz (és tápanyag), amely a kőmalmi lisztből származik megmaradjon. Ezzel ellentétben manapság a liszt döntő többségét hengeres malmokban készítik. Ez egy gyorsabb technika, amely következetesebb, finomabb textúrát ad a lisztnek. A búza áthalad két nagy acélhenger közepén, és áthaladva összetörik, eltávolítva és elválasztva a külső korpaszakaszt, amikor áthalad. Lényegében fehér liszt marad, aztán a korpák egy részét tovább feldolgozzák és aprítják, majd visszaadagolják a fehérbe, hogy teljes kiőrlésű lisztet állítsanak elő.  

1200 Ft / db
1200 Ft/kg

Erdődi Bio Búza Rétesliszt 1kg

Bio gazdaságból származó rétesliszt.  A rétesliszt egy durvább szemcséjű, rugalmas tésztát eredményező búzaliszt, amelyet főként rétesek, de galuska, pogácsa, piskóta és más sütemények készítéséhez is használnak. Különlegessége, hogy a kíméletesebb őrlésnek köszönhetően jobb a sikér minősége, ami rugalmasabbá és jobban nyújthatóvá teszi a tésztát.  Készíthető vele rétes, galuska, nokedli, nudli, pogácsa, piskóta és panírozáshoz is alkalmas. A  jobb állag eléréséhez érdemes finomliszttel keverni (pl. kelt tésztáknál 30-40%-ban). A kövesmalmi őrlésről:  A kővel való őrlés egy kicsit visszatért a múlthoz.  Ez az a mód, amellyel a lisztet hagyományosan őrölték, még az ipari forradalom előtt. Két nagy kőből áll, amelyek szinte szeletelve haladva addig őrlik a búzát, amíg az lisztté nem válik.  Mivel ebben az őrlési folyamatban a búza kevéssé melegedik, mert  a hőt inkább a kő veszi fel, így a hő nem károsítja a búza finom egészséges zsírjait. Ezáltal egy finom szerkezezű, tiszta textúrájú liszt áll elő. Ezután  enyhén szitálják, hogy megszabaduljanak a korpa egy részétől, és fehér lisztet kapjanak. A kővel őrölt liszt különösen alkalmas a lassú erjedésre,  több tápanyagot tartalmaz, mivel több korpát tart meg,  ezért sokkal ízletesebb kenyeret eredményez a vele való kenyérsütés.  A kővel őrölt liszt textúrája egy sűrűbb kenyeret eredménye a pékek szívesen ragaszkodik ahhoz, hogy az íz (és tápanyag), amely a kőmalmi lisztből származik megmaradjon. Ezzel ellentétben manapság a liszt döntő többségét hengeres malmokban készítik. Ez egy gyorsabb technika, amely következetesebb, finomabb textúrát ad a lisztnek. A búza áthalad két nagy acélhenger közepén, és áthaladva összetörik, eltávolítva és elválasztva a külső korpaszakaszt, amikor áthalad. Lényegében fehér liszt marad, aztán a korpák egy részét tovább feldolgozzák és aprítják, majd visszaadagolják a fehérbe, hogy teljes kiőrlésű lisztet állítsanak elő.  

1000 Ft / db
1000 Ft/kg

Erdődi Bio Csemege hasáb uborka kurkuma&hagyma 720ml

Biodinamikus termesztési móddal előállított termék.  Összetevők: Hasáb uborka, víz, hagyma, kurkuma, szemes bors, mustármag, ecet, cukor.  Demeter minősített termék .   

2200 Ft / db
3.06 Ft/ml

Erdődi Bio Csemegeuborka 6-9-es 720 ml

Biodinamikus termesztési móddal előállított termék.  Bio minősített termék .  Összetevők: uborka, víz, ecet, bors, mustár, só felhasználásával

2100 Ft / db
2.92 Ft/ml

Erdődi Bio Fűszerpaprika édes 100g

Biodinamikus termsztési móddal termelt fűszerpaprika őrlemény. A termék hivatalosan bio tanusított termék.  Kiszerlés: 100g/ csomag 

2000 Ft / csomag
20 Ft/g

Erdődi Bio Fűszerpaprika édes 200g

Biodinamikus termsztési móddal termelt fűszerpaprika őrlemény. A termék hivatalosan bio tanusított termék.  Kiszerlés: 200g/ csomag 

3600 Ft / csomag
18 Ft/g

Erdődi Bio Savanyúkáposzta 720ml

Biodinamikus termesztési móddal előállított termék.  Bio minősített termék .  Összetevők: hadházi tájfajta káposzta, parajdi só

1850 Ft / db
2.57 Ft/ml

Erdődi Bio Tönkölybúza liszt Félfehér Kövesmalmi 1kg

A kövesmalmi őrlésről:  A kővel való őrlés egy kicsit visszatért a múlthoz.  Ez az a mód, amellyel a lisztet hagyományosan őrölték, még az ipari forradalom előtt. Két nagy kőből áll, amelyek szinte szeletelve haladva addig őrlik a búzát, amíg az lisztté nem válik.  Mivel ebben az őrlési folyamatban a búza kevéssé melegedik, mert  a hőt inkább a kő veszi fel, így a hő nem károsítja a búza finom egészséges zsírjait. Ezáltal egy finom szerkezezű, tiszta textúrájú liszt áll elő. Ezután  enyhén szitálják, hogy megszabaduljanak a korpa egy részétől, és fehér lisztet kapjanak. A kővel őrölt liszt különösen alkalmas a lassú erjedésre,  több tápanyagot tartalmaz, mivel több korpát tart meg,  ezért sokkal ízletesebb kenyeret eredményez a vele való kenyérsütés.  A kővel őrölt liszt textúrája egy sűrűbb kenyeret eredménye a pékek szívesen ragaszkodik ahhoz, hogy az íz (és tápanyag), amely a kőmalmi lisztből származik megmaradjon. Ezzel ellentétben manapság a liszt döntő többségét hengeres malmokban készítik. Ez egy gyorsabb technika, amely következetesebb, finomabb textúrát ad a lisztnek. A búza áthalad két nagy acélhenger közepén, és áthaladva összetörik, eltávolítva és elválasztva a külső korpaszakaszt, amikor áthalad. Lényegében fehér liszt marad, aztán a korpák egy részét tovább feldolgozzák és aprítják, majd visszaadagolják a fehérbe, hogy teljes kiőrlésű lisztet állítsanak elő.

1300 Ft / kg
1300 Ft/kg

Erdődi Bio Tönkölyliszt teljesőrlés Kövesmalmi 1kg

A kövesmalmi őrlésről:  A kővel való őrlés egy kicsit visszatért a múlthoz.  Ez az a mód, amellyel a lisztet hagyományosan őrölték, még az ipari forradalom előtt. Két nagy kőből áll, amelyek szinte szeletelve haladva addig őrlik a búzát, amíg az lisztté nem válik.  Mivel ebben az őrlési folyamatban a búza kevéssé melegedik, mert  a hőt inkább a kő veszi fel, így a hő nem károsítja a búza finom egészséges zsírjait. Ezáltal egy finom szerkezezű, tiszta textúrájú liszt áll elő. Ezután  enyhén szitálják, hogy megszabaduljanak a korpa egy részétől, és fehér lisztet kapjanak. A kővel őrölt liszt különösen alkalmas a lassú erjedésre,  több tápanyagot tartalmaz, mivel több korpát tart meg,  ezért sokkal ízletesebb kenyeret eredményez a vele való kenyérsütés.  A kővel őrölt liszt textúrája egy sűrűbb kenyeret eredménye a pékek szívesen ragaszkodik ahhoz, hogy az íz (és tápanyag), amely a kőmalmi lisztből származik megmaradjon. Ezzel ellentétben manapság a liszt döntő többségét hengeres malmokban készítik. Ez egy gyorsabb technika, amely következetesebb, finomabb textúrát ad a lisztnek. A búza áthalad két nagy acélhenger közepén, és áthaladva összetörik, eltávolítva és elválasztva a külső korpaszakaszt, amikor áthalad. Lényegében fehér liszt marad, aztán a korpák egy részét tovább feldolgozzák és aprítják, majd visszaadagolják a fehérbe, hogy teljes kiőrlésű lisztet állítsanak elő.

1100 Ft / db
1100 Ft/kg

Erdődi Biodinamikus Napraforgóolaj hidegen sajtolt 750 ml

Magas olajsav tartalmú hantoltalan napraforgóból, hidegen sajtolt olaj, hidegben opálos lesz, de melegben ismét tükrös. Olajsav tartalma 80 %, az olíva olajhoz képest magasabb, egészséges. A kereskedelemben szinte csak az alacsony olajsav tartalmú olajok kaphatók. Alacsonyabb ár, alacsonyabb olajsavtartalom, alacsonyabb melegíthető-ség (füstpont), kevésbé tápláló. Környezetbarát csomagolás.  Biodinamikus módon termelt napraforgómagból préselt oalj. 

2200 Ft / db
2.93 Ft/ml

Erdődi Burgonya Aloutte piros héjú- 5kg

 Biodinamikus gazdálkodásból származó, Piros héjú, „B”  tipusú burgonya.  A konyhai felhasználás célja szerint három nagy csoportba osztják a burgonyafajtákat a gumók keményítőtartalma szerint.  A keményítőtartalomtól függ, mennyire fő szét a krumpli, vagy mennyire marad lisztes, szemcsés. Ez utóbbiaknak a legmagasabb keményítőtartalmúak.  „A” (salátának való), „B” (főznivaló) és „C” (sütnivaló) betűvel jelölik, illetve a keményítőtartalom-határértékek között álló fajtákat esetenként „A-B” és „B-C” jelöléssel különböztetik meg. 

6000 Ft / csomag
1200 Ft/kg

Erdődi Burgonya sárga héjú- Hópehely - 5kg

Biodinamikus  gazdálkdási móddal előállított sárga héjú burgonya  Hópely "B" típus.  Magyar fajta, karakteres íze megkülönbözteti a többi burgonyától, sokan ezért szeretik, általános az ajánlott felhasználása. A konyhai felhasználás célja szerint három nagy csoportba osztják a burgonyafajtákat a gumók keményítőtartalma szerint.  A keményítőtartalomtól függ, mennyire fő szét a krumpli, vagy mennyire marad lisztes, szemcsés. Ez utóbbiaknak a legmagasabb keményítőtartalmúak.  „A” (salátának való), „B” (főznivaló) és „C” (sütnivaló) betűvel jelölik, illetve a keményítőtartalom-határértékek között álló fajtákat esetenként „A-B” és „B-C” jelöléssel különböztetik meg.   

6250 Ft / csomag
1250 Ft/kg