Napon szárított rókagomba őrlemény. Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk. Játékosan aromás, fűszeres ízt biztosít, gyakran feketeborssal és sóval kombinálják. A Rókagomba az egyik legismertebb vadon termő erdei gomba, melynek íze és illata is nagyon jellemző és különleges. Tápérték 100 g sárga rókagombában: Kalória: 32 kcal Fehérje: 1.5 g, Zsír: 0.5 g, Telített zsír: 0.1 g, Szénhidrát: 6.5 g, Cukor: 1.1 g, Rost: 3.0 g, Nátrium: 5 mg, Kálium: 506 mg, Foszfor: 105 mg D-vitamin: 212 IU, Vas: 3.5 mg, B2-vitamin: 0.25 mg, B3-vitamin: 4.4 mg Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Napon szárított Vargányagomba keverék. A vargánya gomba az egyik legnagyobbra értékelt vadon termő, ehető gombafajta. Zamata intenzív, textúrája húsos, illata földes és diós jellegű, így kiváló alapanyaga a prémium gombás ételeknek. Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk. Levesek és szószok: Egy csipetnyi őrlemény mélyebb, gazdagabb ízt kölcsönöz a gombaleveseknek, krémleveseknek és a tejszínes mártásoknak. Rizottó és tésztaételek: A klasszikus olasz rizottó elengedhetetlen hozzávalója, de kiválóan passzol különböző tésztaételekhez, például széles metélthez is. Húsételek: Használható pácokhoz, fűszerkeverékekhez, grillezett vagy sült húsok ízesítéséhez, különösen vadhúsok esetén. Zöldséges ételek: Grillezett zöldségekhez, főzelékekhez feltétként vagy ízesítőként adva különleges zamatot biztosít. Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Napon szárított rókagomba őrlemény ( 70 % ) parajdi sóval ( 30 % ) Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk. Játékosan aromás, fűszeres ízt biztosít, gyakran feketeborssal és sóval kombinálják. A Rókagomba az egyik legismertebb vadon termő erdei gomba, melynek íze és illata is nagyon jellemző és különleges. Tápérték 100 g sárga rókagombában: Kalória: 32 kcal Fehérje: 1.5 g, Zsír: 0.5 g, Telített zsír: 0.1 g, Szénhidrát: 6.5 g, Cukor: 1.1 g, Rost: 3.0 g, Nátrium: 5 mg, Kálium: 506 mg, Foszfor: 105 mg D-vitamin: 212 IU, Vas: 3.5 mg, B2-vitamin: 0.25 mg, B3-vitamin: 4.4 mg Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Napon szárított cseh kucsmagomba. Gomba szakellenőr által ellenőrizve. Mártások, pörköltek, töltött és tojásételek ízesítéséhez ajánljuk. A cseh kucsmagomba magas tápértékű, mégis kalóriaszegény élelmiszer. A tavaszi erdők egyik legértékesebb és legkeresettebb vadon termő gombafajtája. Különleges megjelenése, méhsejtszerű kalapja és üreges belseje miatt könnyen felismerhető. Az ízletes, húsos állaga és aromája miatt sokan az egyik legfinomabb gombaként tartják számon. Leggyakrabban áprilistól júniusig fordul elő lombhullató erdőkben, ligetes parkokban, de időnként kertekben, komposzthalmok körül is megjelenik. Fogyasztás előtt 20 perces időre hőkezelni kell, mert nyersen vagy nem megfelelően elkészítve gyomorpanaszokat, hányingert okozhat. Tápérték 100 g cseh kucsmagombában: Kalória: 31 kcal Fehérje: 3.1 g, Zsír: 0.6 g, Szénhidrát: 5.1 g, Cukor: 1.3 g, Rost: 2.2 g, Kálium: 411 mg, Foszfor: 103 mg, Nátrium: 12 mg, Kalcium: 8 mg Magnézium: 10 mg, Cink: 0.7 mg, B1-vitamin: 0.06 mg, B2-vitamin: 0.23 mg, B3-vitamin: 4.8 mg, B6-vitamin: 0.1 mg,,, Folsav: 15 µg D-vitamin: 5 IU, C-vitamin: 1.9 mg Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Napon szárított eredei gomba keverék ( Vargánya, Rizike, Laska, Kucsma, Trombita ) Gomba szakellenőr által ellenőrizve. Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk. Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
A szarvasgomba egy rendkívül értékes, föld alatt termő gombafajta, amelyet a gasztronómiában luxusfűszerként tartanak számon egyedi és intenzív illata, valamint íze miatt. A szarvasgomba igazi fűszer, amelyből kis mennyiség is elegendő az ételek ízesítésére. Fontos, hogy az illata hőkezelés hatására elillan, ezért nem szabad sütni vagy főzni; elegendő a kész, forró ételre reszelni. Kiválóan alkalmas tésztaételek, rizottók, tojásételek, pirítósok, párolt zöldségek vagy sült húsok ízesítésére Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr
Napon szárított rókagomba. Gomba szakellenőr által ellenőrizve. Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk. Az egyik legismertebb vadon termő erdei gomba, melynek íze és illata is nagyon jellemző és különleges. Tápérték 100 g sárga rókagombában: Kalória: 32 kcal Fehérje: 1.5 g, Zsír: 0.5 g, Telített zsír: 0.1 g, Szénhidrát: 6.5 g, Cukor: 1.1 g, Rost: 3.0 g, Nátrium: 5 mg, Kálium: 506 mg, Foszfor: 105 mg D-vitamin: 212 IU, Vas: 3.5 mg, B2-vitamin: 0.25 mg, B3-vitamin: 4.4 mg Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Napon szárított Szegfűgomba. Gomba szakellenőr által ellenőrizve. Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk. A mezők apró, ízes gombája. Kicsi mérete ellenére azoban gazdag ízvilággal rendelkezik, ami hőkezelés után még intenzívebbé válik. Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Napon szárított trombitagomba. Gomba szakellenőr által ellenőrizve. Húsok, köretek fűszergombája. A fekete trombita gomba valódi ízbomba, mely kis mennyiségben is karaktert ad minden fogásnak – igazi kulináris kincs az őszi erdőkből. Tápérték 100 g friss fekete trombitagombában: Kalória: 30 kcal Fehérje: 2.1 g, Zsír: 0.5 g, Telített zsír: 0.1 g, Szénhidrát: 4.9 g, Cukor: 1.2 g, Rost: 3.1 g, Nátrium: 4 mg, Kálium: 501 mg, Foszfor: 91 mg Vas: 3.4 mg, B2-vitamin: 0.29 mg, B3-vitamin: 4.3 mg, Antioxidáns polifenolok: kb. 15 mg Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Napon szárított Vargányagomba keverék. Gomba szakellenőr által ellenőrizve. Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk. A vargánya gomba az egyik legnagyobbra értékelt vadon termő, ehető gombafajta. Zamata intenzív, textúrája húsos, illata földes és diós jellegű, így kiváló alapanyaga a prémium gombás ételeknek. Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Összetevők: Szarvasgomba őrlemény ( 70 % ), parajdi só ( 30 %) A szarvasgomba egy rendkívül értékes, föld alatt termő gombafajta, amelyet a gasztronómiában luxusfűszerként tartanak számon egyedi és intenzív illata, valamint íze miatt. A szarvasgomba igazi fűszer, amelyből kis mennyiség is elegendő az ételek ízesítésére. Fontos, hogy az illata hőkezelés hatására elillan, ezért nem szabad sütni vagy főzni; elegendő a kész, forró ételre reszelni. Kiválóan alkalmas tésztaételek, rizottók, tojásételek, pirítósok, párolt zöldségek vagy sült húsok ízesítésére Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533
Összetevők: vargánya gomba őrlemény ( 70 % ) parajdi só 30 / Napon szárított Vargányagomba keverék. A vargánya gomba az egyik legnagyobbra értékelt vadon termő, ehető gombafajta. Zamata intenzív, textúrája húsos, illata földes és diós jellegű, így kiváló alapanyaga a prémium gombás ételeknek. Pörköltek, levesek, húsok és köretek ízesítéséhez ajánljuk. Levesek és szószok: Egy csipetnyi őrlemény mélyebb, gazdagabb ízt kölcsönöz a gombaleveseknek, krémleveseknek és a tejszínes mártásoknak. Rizottó és tésztaételek: A klasszikus olasz rizottó elengedhetetlen hozzávalója, de kiválóan passzol különböző tésztaételekhez, például széles metélthez is. Húsételek: Használható pácokhoz, fűszerkeverékekhez, grillezett vagy sült húsok ízesítéséhez, különösen vadhúsok esetén. Zöldséges ételek: Grillezett zöldségekhez, főzelékekhez feltétként vagy ízesítőként adva különleges zamatot biztosít. Ellenőrizte: Bányár Ferenc gomba szakellenőr Nyilvántartási száma: 321-0204-251111-0533